POtrebujem samičku - zo slovenska

Vše co se týká březosti a odchovu miminek

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

žanda
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod žanda » So Dub 11, 2009 17:15

Yvettko, jsou tu fakta a to ta, že samička která předčasně zabřezne dává vytamíny do tělíček miminek a ne do svého rostoucího tělíčka. Tim vzniká odvápnění a jiné problémy. Později ji mohou přerůstat zuby, nebo se lehce lámat kosti a jiné věci - a to je jen ten vápník,...

Chápu že máš jinej názor, ale popřemejšlej o tom. Teď ji můžeš ublížit, nemluvě o tom že nemusí přežít porod. A za pár let ji budeš muset léčit na mnoho potíží, které mají vznik už teď při předčasném zabřeznutí. :roll:

Já ti nic nenutim, ale jen chci tvoji myšku uchránit před potížema.

Disable adblock

Yvetta
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Yvetta » So Dub 11, 2009 17:36

Neber si to špatně Žanet,ale nepotřebuji aby semnou někdo jednal jako s dítětem které nic nechápe. Vím že to myslíte dobře, vím že máte rozhodně velké zkušenosti. Ještě před měsícem bych mladou samičku k samečkovi nedala, ale teď už to vidím i z té druhé strany. Myslím si že případy o kterých tady mluvíte jsou prostě ojedinělé. Kdyby jste pokaždé ale mladou samičku dali k mladému samci počet kdy se stane "nehoda" a samička zabřezne by byl procentuálně minimalní. Nechci experimentovat, ani riskovat jen si myslím že jsem se nerozhodla špatně, a potvrdilo mi více chovatelů že se to tak může dělat, že si to příroda "zařídí". Dlouho jsem přemýšlela, jestli o tom tady mám vůbec psát, věděla jsem že na mě padne jen kritika, ale nepotřebuju se přetvařovat a hrát si na něco co nejsem. Co se týká tebe martej - to že si mám najít jiné fórum bylo jako co? Výhružka? Prostě když mám jiný názor a ty ho nemůžeš vstřebat tak se semnou nebav, ale já přišla diskutovat a ne se hádat. Myslím že se o svá zvířata starám víc než dobře. Tohle prostě nikdo nemůže považovat za nějaké ubližování, je to jen jiný systém, protoře až se na to podíváme zpětně za rok, a moje samička březí nebude, bude tady někdo pořád tvrdit že jim ubližuji?

žanda
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod žanda » So Dub 11, 2009 17:48

Yvet, já vim že to někteří chovatelé tak dělaj, ale taky znám chovatele kteří to tak dělali a když jim takle zabřezlo cca 50% (neli více) samiček, tak to přestali dělat. To už pak neni ojedinělé.

Nebudu tě přesvědčovat, stejně si uděláš své podle svého vědomí a svjedomí.

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » So Dub 11, 2009 17:51

to vyhružka nebyla, ale sama si napsala, že my sme tu zvyklý do všech rejpat, vysmívat se jim a kdo vi co ještě ;-)
Promin, ale stalo se tu už mnoho případu, že samička odnesla to, že zabřela příliš brzy. Chovatele opravdu dávaji mládata k sobě, ale proč? Jen kvůi tomu, že se jim činčilky bez problému snesou. Nic vic v tom neni. A to ja rači si vyhradim vikend a seznamim je a budu vědět, že pro jeji bezpečí sem udělala maximum

Disable adblock

Jesse
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Jesse » So Dub 11, 2009 20:42

Když ti tu spoustu lidí napíše zkušenosti , jak hodně samiček zabřezne v nízkém věku , přijde ti to ojedinělé ? Myslíš , že tu někteří chovatelé , co píšou do tohoto tématu nepoznali tu druhou stranu , o které mluvíš ?
Nech to na přírodě a jsi na nejlepši cestě tu samičku vysilit a zabit ;) .

Pokud dáš k samcovi samici mladší než 8 - 7 měsíců s meší váhou nežli 500 g a ještě vědomě , nejsi u mě dobrá chovatelka a ubližuješ jim :( tak to vidím já .

Biffi
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Biffi » So Dub 11, 2009 22:22

Nekdo pise 10 mesicu nekdo 7, ale vsichni se shoduji na vaze 500g, takze proc resit vek? staci jen vaha ne? :?

sice jsem mladsi samicku k samcovi nedala, ale logicky by to davalo smysl. nebo ne?:)

Jesse
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Jesse » So Dub 11, 2009 23:14

Biffi , ja si myslim , ze 4 mesicni samica ,ktera i tech 500 mit muze , je stale v rustu a je to mala pubertacka ;) , takze by ziviny co by mela davat sobe bude davat miminu, pokud zabezne . 7-8 mesici samice je podle me uz vyspela a vzrustem velka natolik , ze je zrala na mimina.

boruvka311
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj- Ostrava, F-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod boruvka311 » So Dub 11, 2009 23:24

12- leta holcina muze mit taky menstruaci a prsa ji rostou do 18 let...to ze ma vahu, neznamena, ze je vyvinuta a je ukoncen rust...proste bude cinca jen vetsi :wink:
Yvett: uprimne preju tve cincilce hodne stesti, aby zabrezla v tolika v kolik by mela a vse bylo ok..sama jsem zvedava jak to dopadne...

Yvetta
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Yvetta » So Dub 11, 2009 23:25

Znovu jsem o tom přemýšlela. Myslím si že asi také dost záleží na okolnostech. Pokud dám mladou samičku třeba k jednoletému samci, je to rozdíl než když dám k tříměsíční, dominantní samici o polovinu měnšího samečka. Ale je to opět jen můj názor, samozdřejmě nad tím přemýšlím, co je dobré a co ne. Ale je trošku předčasné osočovat někoho že ubližuje svým činčilám když je zatím vše v pořádku! Až mi činče vyrostou a budou mít v pohodě mladé v době, "kdy už na to budou mít" asi taky nebudeš jesse tvrdi že "to je ta chovatelka, co ubližuje svým činčilám" nebo ano? V tom případě je to na zamyšlenou...

Jesse
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Jesse » Ne Dub 12, 2009 0:07

Řekl jsem POKUD . Ja se nad svym nazorem zamyšlet nepotřebuju , stojim si za nim ;) , stači že uvažuješ o tom , že budeš riskovat zdravi mlady samičky , nemužeš nechavat činčily v klecich "na vuli přirody " , když ta samice nemuže před samcem utect . Nech si poradit od lidi , co s tim maji zkušenosti , prosim . Když daš k sobě pul ročni samici a 4 měsičniho samce ještě neznamena , že ti ji neoplodni ;) .

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Ne Dub 12, 2009 9:12

Pokud dáš k 3 měsiční samici samce, kterému je rok, tak ti ji oplodní ještě dříve ( z toho důvodu se nenechavaji mládata u taty dele).
Pokud ji pořídíš stejně starého, tak můžou oba počkat, ale taky nemusejí. Záleží na samci a záleží na tom, jestli se samička nechá.
Já osobně bych samičku dřív jak v půl roce k samci nedala, i když některé činčily mají v 4 měsících přes 500g, ještě nejsou ,, hotový" a je lepší počkat, až budou větší a silnější. V tomhle opravdu není kam spěchat a vyplatí si počkat.

Jinak malý samci bývají většinou sexualně nejaktivnější ;-)

Yvetta
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Yvetta » Ne Dub 12, 2009 10:56

Hele víš co jesse, nezamýšlej se nad svýmá názorama, svědčí to asi tak o tom jaký seš tady král. Já prostě nad věcma které dělám přemýšlím, abych se vyvarovala nepříjemnostem a nemá to nic společného s tím, že když se rozhodnu že si za tím taky stojím! A poradit od lidí co mají zkušenosti jsme si nechala, akorát od takový, co mají jiné zkušenosti než vy. Hele víte co, už se o tom nebudeme bavit, myslím že jsme většinou dospělí a rozumní lidé a nemáme to za potřebí se tady dohadovat. Berte to tedy jako fakt a už to neřeště. Ale děkuju vám za rady, opravdu jsem nad tím přemýšlela. Snad se v jiných věcech shodneme více :wink:

Tereza V.
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Krupka,Ústecký kraj

Příspěvekod Tereza V. » Ne Dub 12, 2009 11:44

On ten věk na zabřeznutí není důležitý jen u činčilek,ale v podstatě u všech zvířat.Osobně bych si to netroufla,myslím tedy připustit mladou samičku,vím,co to může způsobit.
Dříve než jsem objevila tohle forum,koupila jsem si knížku o činčilách,kde píšou věk vhodný na první spáření alespoň 8-9 měsíců :wink:

dusinecka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hodonín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dusinecka » Ne Dub 12, 2009 11:56

Tereza V. napsal:On ten věk na zabřeznutí není důležitý jen u činčilek,ale v podstatě u všech zvířat.Osobně bych si to netroufla,myslím tedy připustit mladou samičku,vím,co to může způsobit.
Dříve než jsem objevila tohle forum,koupila jsem si knížku o činčilách,kde píšou věk vhodný na první spáření alespoň 8-9 měsíců :wink:
Taky mam knizku o cincilach(dostala sem ji)... prohlidla si obrazky narazila na fotku, kde zere cincila nektarinku, tak sem ji akorat schovala a ni si ji necetla...

abbow
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod abbow » Ne Dub 12, 2009 12:00

STE VSETCI TROSKU OFFTOPIC, JA SOM SA NEPYTAL CI JE DOBRE DAT 5 MESACNU SAMICKU KU SAMCEKOVI, ALE CI NIEKTO NEMA SAMICKU, TAKZE PROSIM, PRESUNTE SI TUTO TEMU NIEKAM INAM, DAKUJEM ZA POCHOPENIE !!!

... změněna velikost písma

Tereza V.
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Re: POtrebujem samičku - zo slovenska

Příspěvekod Tereza V. » Ne Dub 12, 2009 12:22

abbow napsal:Zháňam samičku zo slovenska. Mala by byť aspoň takých 5-6 mesiacov stará aby som ju mohol dať hned ku samčekovi.
Na mutácií nezáleží.
Samičku by som kúpil približne na konci leta.

No ptal jsi se,jestli někdo nemá samičku,ale každý se chytl toho: aby som ju mohol dať hned ku samčekovi.

Tereza V.
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Tereza V. » Ne Dub 12, 2009 12:26

A k té knížce-jo uznávám,ne všechny informace jsou dobré,ale víceméně záleží na každém,co si z těch informací vybere...

abbow
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod abbow » Ne Dub 12, 2009 12:52

A ESTE SOM CCHEL POVEDAT, PRECITAJTE SI HNED MOJU PRVU SPRAVU, NAPISAL SOM ZE BY MALA BYT 5-6 MESIACOV STARA, ABY SOM JU MOHOL DAT KU SAMCEKOVI, A ZE JU KUPIM NA ZACIATKU ALEBO KONCI LETA, KED SI VYPOCITATE 5+(POCET MESIACOV DO ZACIATKU ALEBO KONCA LETA) = VIDE VAM POCET MESIACOV KTORY JE VYSSI NEZ 8,, !!! TAKZE AK MTE PROBLEM TAK NAJPRV POZORNE CITAJTE,, DVA KRAT MERAJ, POTOM STIHAJ CI JAK SA TO HOVORI !!!

..... změněna velikost písma

žanda
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod žanda » Ne Dub 12, 2009 12:57

Abbow, jen ti chci říct, že já jakožto chovatelka bych ti asi nedržela u sebe činčilku do jejích 8mi měsíců (a více). Bohužel na to nemám másto. Nevim, jestli ti někdo tatko vyjde vstříc. Spíše si myslim, že bys mohl koupit činčilku od někoho, kdo obmněňuje chov a prodává starší samičku.

moje89
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod moje89 » Ne Dub 12, 2009 13:21

Milá Yveto, tak trochu nechápu, jak můžeš říct, že to necháš na přírodě u zvířat, která jsou krmená člověkem, ochočena člověkem a zavřená v kleci!!!!!!!!!!????Tohle opravdu nechápu. V přírodě je to asi trochu o něčem jiném....Mladá samička může samci buďto utéct, což tobě v kleci asi těžko, nebo samička při porodu zemře což v přírodě nikdo neřeší ale ty asi ano, nebo porodí a mláďata zemřou, a nebo porodí a zemře potom protože nebude dost silná. To je přírodní výběr. Ale to ty doma určitě nemůžeš zkoušet. Takže dost dobře nechápu proč sakra nemůžeš pár měsíců počkat než bude samice vyspělá. Jen proto aby si si něco dokázala? Oháníš se tady tím že jsme všichni dospělí ale ty mi tímhle názorem spíš připomínáš malé dítě, které si chce na úkor zvířete něco dokazovat!!!

Promiň Abbow ale když jsem tohle četla musela jsem odepsat, i když je to tvoje téma..... Omlouvám se Ti!

Jesse
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Jesse » Ne Dub 12, 2009 14:57

Yvetta napsal:Hele víš co jesse, nezamýšlej se nad svýmá názorama, svědčí to asi tak o tom jaký seš tady král. Já prostě nad věcma které dělám přemýšlím, abych se vyvarovala nepříjemnostem a nemá to nic společného s tím, že když se rozhodnu že si za tím taky stojím! A poradit od lidí co mají zkušenosti jsme si nechala, akorát od takový, co mají jiné zkušenosti než vy. Hele víte co, už se o tom nebudeme bavit, myslím že jsme většinou dospělí a rozumní lidé a nemáme to za potřebí se tady dohadovat. Berte to tedy jako fakt a už to neřeště. Ale děkuju vám za rady, opravdu jsem nad tím přemýšlela. Snad se v jiných věcech shodneme více :wink:

Yvetto , obvykle se nad svými nazory zamyšlim , ale nemám důvod zamýšlet se nad tímto , fakt ne . Nezlob se, ale jak se mužeš divit , že tu s tebou lide jednaji jak s ditětem , když napišeš takovouhle pitomost . že to nechaš na přirodě ? Několikrát po sobě , přestože ti to tu dost lidi vysvětlovalo ? Napíšu svuj znova , pokud tu bude chtít někdo takhle vědomě ohrozit život samičky , ať si o mě mysliš co chceš , to mě je opravdu jedno ;) .
Naposledy upravil(a) Jesse dne Ne Dub 12, 2009 17:21, celkem upraveno 2 x.

Jesse
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Jesse » Ne Dub 12, 2009 15:02

abbow napsal:A ESTE SOM CCHEL POVEDAT, PRECITAJTE SI HNED MOJU PRVU SPRAVU, NAPISAL SOM ZE BY MALA BYT 5-6 MESIACOV STARA, ABY SOM JU MOHOL DAT KU SAMCEKOVI, A ZE JU KUPIM NA ZACIATKU ALEBO KONCI LETA, KED SI VYPOCITATE 5+(POCET MESIACOV DO ZACIATKU ALEBO KONCA LETA) = VIDE VAM POCET MESIACOV KTORY JE VYSSI NEZ 8,, !!! TAKZE AK MTE PROBLEM TAK NAJPRV POZORNE CITAJTE,, DVA KRAT MERAJ, POTOM STIHAJ CI JAK SA TO HOVORI !!!

..... změněna velikost písma

Abbow , sorry , ale na můj příspěvek o tom , že samice nemůže jít k samcovi v 5 měsících jsi napsal tohle :

abbow napsal:ale hádam nebudú hned prvý deň šuki-šuki :lol: :lol: :lol:

Takze jsi me touhle nahlou uvahou moc nepresvedcil :? . To jsi mohl napsat rovnou na zacatku .

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: POtrebujem samičku - zo slovenska

Příspěvekod martej » Ne Dub 12, 2009 17:36

abbow napsal:Zháňam samičku zo slovenska. Mala by byť aspoň takých 5-6 mesiacov stará aby som ju mohol dať hned ku samčekovi.
Na mutácií nezáleží.
Samičku by som kúpil približne na konci leta.

promin, ale z tadytoho nikdo nepochopí, že chceš 8 měsíční samičku. Z toho každej pochopí, že na konci leta budeš chtít tu 5-6 měsíčni ;-)

OkoTygra
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Semily-Jičín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OkoTygra » Ne Dub 12, 2009 18:08

Jesse napsal:
Yvetta napsal:Hele víš co jesse, nezamýšlej se nad svýmá názorama, svědčí to asi tak o tom jaký seš tady král. Já prostě nad věcma které dělám přemýšlím, abych se vyvarovala nepříjemnostem a nemá to nic společného s tím, že když se rozhodnu že si za tím taky stojím! A poradit od lidí co mají zkušenosti jsme si nechala, akorát od takový, co mají jiné zkušenosti než vy. Hele víte co, už se o tom nebudeme bavit, myslím že jsme většinou dospělí a rozumní lidé a nemáme to za potřebí se tady dohadovat. Berte to tedy jako fakt a už to neřeště. Ale děkuju vám za rady, opravdu jsem nad tím přemýšlela. Snad se v jiných věcech shodneme více :wink:

Yvetto , obvykle se nad svými nazory zamyšlim , ale nemám důvod zamýšlet se nad tímto , fakt ne . Nezlob se, ale jak se mužeš divit , že tu s tebou lide jednaji jak s ditětem , když napišeš takovouhle pitomost . že to nechaš na přirodě ? Několikrát po sobě , přestože ti to tu dost lidi vysvětlovalo ? Napíšu svuj znova , pokud tu bude chtít někdo takhle vědomě ohrozit život samičky , ať si o mě mysliš co chceš , to mě je opravdu jedno ;) .
tema je snad jiný,je zajímavý ,že některý osoby to nedodržujou!!!nevim,že ta jedna osoba tady každý druhý téma rozrýpe.. abbow chtěl něco jinýho,a když to přečtete,řešíte něco jinýho :wink: :wink: ale je vidět ,že někteří tu můžou asi vše :lol:

Yvetta
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel

Příspěvekod Yvetta » Ne Dub 12, 2009 18:49

Omlouvám se abbow, jen mi můj původní dotaz přišel v tomto tématu aktuální. Bohužel se to pak rozvinulo v něco jiného. Téma ale v tomto případě přeřazují moderátoři a pokud uznali za vhodné že to tady může být tak je to asi tak...

Disable adblock

Vrátit se na “Březost a odchov mladých”