Okousané tlapky
-
- Nový uživatel
Okousané tlapky
zdravím všechny, potřebovala bych poradit, nedávno se můj malý raubíř popálil o topení a mel bolavé packy. Paní doktorka, nám předepsala krém Ialugen, kterym jsem mu ranky promastovala, na druhy den si ale malý začal packy strasne kousat, myslela jsem ze je to bud z toho kremu nebo ze ho to svedi jak se to leeci.. a nedávno jsem zjistila, že má maly uplne okousane ty peřinky na nožkách, má tam stroupky skoro krvave... nevíte cím by se to dalo lecit? mam strach mu uz krem davat, zkousela jsem to cistit hermankem ale to nepomaha.
Dekuju za kazdou radu, uz vazne nevim jak to vyresit, bohuzel pani doktorka není na klinice takze se za ni nemohu stavit...
Díky moc
Dekuju za kazdou radu, uz vazne nevim jak to vyresit, bohuzel pani doktorka není na klinice takze se za ni nemohu stavit...
Díky moc
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Okousané tlapky
Přímo s tímhle jsem se nikdy nesetkala, ale pokud má na packách rány, asi bych pomazala betadine mastí (vydesinfikuje rány a vstřebává se i dovnitř). Na rány bych přiložila gázu a omotala náplastí bez polštářku. Nesmí se to příliš stáhnout aby se nezastavil oběh, ale utahnout dostatečně aby mu to nespadlo. Určitě si to bude chtít okusovat, tak bych použila pořádnou vrstu, aby to alespoň pár hodin vydrželo a převazovat 2x za den nebo dle potřeby častěji. Takhle udržíte rány do pondělka v čistotě a v pondělí bych skočila k veterináři. Jinak na dohojení jsou pak výborné polštářky napuštěné kyselinou hyaluronovou (je to jakoby platek gazy napuštěný touhle látkou) nepamatuju si název, ale dávala jsem to na otevřenou ránu u činčily a krásně se to dohojilo!
-
- Nový uživatel
takže ten Ialugen bych uz nemela pouzit jo? a je nejaky rozdil mezi roztokem Betadine a masti? ja mam doma ten roztok prave, tak jestli mu muzu dat i ten nebo radeji ne... a dekuju moc za rady, btw nejtezsi asi bude ho spacifikovat a zavazat mu ty nozky, jen kdyz se mu chci na ne podivat tak kope a souka se jak had :D
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si našla příbalový leták a zjistila jsem, že přípravek, který jste dostali je to o čem jsem psala výše :-) Jen to není v těch posštářcích ale v mastičce. Takže myslím, že máte přípravek dobrý... Pokud si to tedy okusuje, přistoupila bych k zabalení paciček (můžete otřít betadin roztokem, natřít mastí - klidně nechat vrstvičku, přiložit gázu a omotat náplastí bez poštářku) Tím, že pacinky zabalíte zajistíte, aby si je nechal na pokoji. (Jinak poznámka k betadine roztok x mast.... Roztok je super na desinfekci, ale nezajistíte, aby se vstřebal. Mast, tím že se vstřebá, tak desinfikuje i v hlubší ráně uvnitř) Každopdáně myslím, že přípravek máte suprový, takže bych možná desinfekci použila jen an vyčištění a pak napatlala krémem co jsete dostali a zabalila aby si to nehlodal. Respektive aby si nehlodal pacičku ale převaz.
Každopdáně balení ožiček není nic jednoduchého.. převazovala jsem 2x denně tři měsíce jednu packu a než si činčilka zvykne je to boj. ideální je dělat to ve dvou lidech. Jeden chytne čičnilku (pod zadečkem jedna ruka, na bříško druhá a přitisknout k sobě) druhý chytí pacičku a váže. Doporučuju si vše nachystat dopředu, nastříhat kousky náplati, aby se dala vytvořit pořádná vrstva, připravit kousek gázy a krém a pak už rychlá akce když uděláte dostatečnou vrstvu, chvilku mu to zabere než se prokouše. Někde jsem tu četla, že někdo dělal činčile límec proti okusovaná z tvrdého papíru (takovou tu žárovku jak se dělá psům). Mě si samička naštěstí packu nekousala. Byla vzorný pacient a tak si odkousala vždycky jen kousek.
Každopdáně balení ožiček není nic jednoduchého.. převazovala jsem 2x denně tři měsíce jednu packu a než si činčilka zvykne je to boj. ideální je dělat to ve dvou lidech. Jeden chytne čičnilku (pod zadečkem jedna ruka, na bříško druhá a přitisknout k sobě) druhý chytí pacičku a váže. Doporučuju si vše nachystat dopředu, nastříhat kousky náplati, aby se dala vytvořit pořádná vrstva, připravit kousek gázy a krém a pak už rychlá akce když uděláte dostatečnou vrstvu, chvilku mu to zabere než se prokouše. Někde jsem tu četla, že někdo dělal činčile límec proti okusovaná z tvrdého papíru (takovou tu žárovku jak se dělá psům). Mě si samička naštěstí packu nekousala. Byla vzorný pacient a tak si odkousala vždycky jen kousek.
-
- Nový uživatel
dobře, takze ja mu to vlastne vydesinfikuji betadinem, a pak to natru Ialugenem a zavazu co to da :) aby to nehlodal... bezva, dekuju strasne moc... ja uz mam prave strach aby si neukousl treba prstik nebo tk ptz ty packy ma hrozne..pisek jsem mu uz zabavila, tak je celkem nastvany ze se nemuze rochnit...
doufam ze se mu to zahoji co nejdriv :) dekuju moc za radu
doufam ze se mu to zahoji co nejdriv :) dekuju moc za radu
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Možná bych skočila v pondělí k vetovi nebo bych tam aspoň zavolala a konzultaci. Přece jen ráda poradím, ale většinou jen ze své zkušenosti. Nejsem veterinář... Každopdádně pokud to bude mít hezky pořádně zavázané, tak se teoreticky s tím vykoupat může, ale určitě bych mu písek v kleci nenechávala, kdyby si to odkousal. Jinak pokud možno aby měl v kleci čisto a co nejmíň prachu.
-
- Nový uživatel
jojo, to ja ji zavolam, ona dokaze poradit i po telefonu prave :) ae ty vlastni zkusenosti jsou mnohdy lepsi diagnostika :) v kleci ma cisto to na to jsem docela vytizena, akorat ten pisek, tak zitra bych mu ho na chvilku pucila, kdyz se podari to pekne zavazat, snad se to podari :D
Vrátit se na “Nemoci a potíže”