kadi krev
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: opava
kadi krev
ahoj zhruba pred dvema tydny jsem si privezla tyranou cincilku,samecka .po tydnu zacal pribirat a zpravovat se ale dnes jsem v kleci obevila ridke bobky tmave cervene barvy.mel od toho zadecek a tlapky.muzu mu poskytnout nejakou prvni pomoc???mam v praci ted 4 dny 12ky a v opave neni veterinar na cincilky.musim do olmiku.prosiiiiiim pomozte dekuji
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je to krev raději na veterinu.Neměl třeba větvičku ta barví a způsobí průjem.
-
- Bronzový uživatel
ne vetvicky jsem mu nedala.ale koupila jsem mu specialku os avicentry a je tam repa.vypada to hrozne je mi ho lito
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak ta taky barví zkus mu dát ovesné vločky a kousek černého uhlí na průjem.Žádné pamlsky a nebo i sušená borůvka staví.
-
- Bronzový uživatel
ehm ehm doufam ze to klapne.nejak se nam to sere.ted mu jeho samicka se kterou uz je dva roky prokousla ucho.dal jsem ho pryc a ted na sebe kunkaji jak o zivot.nevim jak udelat lip.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to se stává pokud ho nenahání tak to neřeš.Mě samička samci okusuje srst.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Neměnila jsi granule?Nebo seno?Druh stravy?
Dej mu dietu- pouze granule, seno a vodu, žádné mlsky. Do napáječky můžeš dát odvar z černého čaje (do hrníčku udělat čaj, nechat deset minut vylouhovat, pak tento sáček zalít znovu na dvě minuty a tento dvouminutový odvar dát činčilce).
Do misky granule, sušené květy heřmánku a vločky (od každého lžíci).
Můžeš jí dát kousek živočišného uhlí, v případě tekutějšího průjmu Smectu (koupíš v lékárně, rozděláš dle návodu, 1ml/3x denně).
Je dobrá sušená borůvka max. 3x denně, kontroluj váhu aby nehubl.
Poku průjem do tří dnů neustoupí je potřeba jí vzít k veterináři a udělat vyšetření.
Dej mu dietu- pouze granule, seno a vodu, žádné mlsky. Do napáječky můžeš dát odvar z černého čaje (do hrníčku udělat čaj, nechat deset minut vylouhovat, pak tento sáček zalít znovu na dvě minuty a tento dvouminutový odvar dát činčilce).
Do misky granule, sušené květy heřmánku a vločky (od každého lžíci).
Můžeš jí dát kousek živočišného uhlí, v případě tekutějšího průjmu Smectu (koupíš v lékárně, rozděláš dle návodu, 1ml/3x denně).
Je dobrá sušená borůvka max. 3x denně, kontroluj váhu aby nehubl.
Poku průjem do tří dnů neustoupí je potřeba jí vzít k veterináři a udělat vyšetření.
-
- Bronzový uživatel
ty zenske jsou ale mrchy!!!! :lol: byli uplne v poho mozna nejaka mensi domaci neshoda. :D :D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nebo těhotenství.
-
- Bronzový uživatel
ten samecek je strasne hubeny nemyslim ze by se na neco zmohl.navic ta baba co jsem je od ni brala rikala ze je mela spolu rok a nikdy mlade nemeli.ale jejim stylem chovu se ani nedivim. :evil:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě bych je nechala od sebe s zkusila jim přilepšit a vykrmit je, chudinky :cry: Za téhle situace by mladé mít neměli.
-
- Bronzový uživatel
ale oni mi tady kunkaji 30metru na dalku neda se to psychicky vydrzet.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
To chápu, ale hlavní je teď zastavit samečkovi průjem, vykrmit je oba (kolik váží?) a pak řešit zbytek.
Když je dáš k sobě, můžou se ti porvat opět (může mít měkké bobky ze stresu z toho). Nemůžeš je oddělit dál? Do jiné místnosti?
Když je dáš k sobě, můžou se ti porvat opět (může mít měkké bobky ze stresu z toho). Nemůžeš je oddělit dál? Do jiné místnosti?
-
- Bronzový uživatel
samicku mamv obyvaku a samecka v loznici mame dum nudli takze je to zhruba tech 30 metru.nevim kolik vazi strasne se boji jen kdyz otevru klec.ale kdyz se mi ho podari pohladit tak na zadech kolem pater ma tak asi na dva centimetry svaloviny.myslim dohromady.je to kost a kuze.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Možná i trošku sušených borůvek, ty taky staví a je to lepší než chemie. Až se zbavíte průjmu, zkuste sehnat mléčné granule na přilepšení. Ty jsou výživné. A na veterinu nemusíte až do olmiku. Myslím, že je blíž Orlová- Dolní Lutyně, MVDr Molková, je šikovná a ví jak s hlodavci ;-)
http://www.veticea.cz/
http://www.veticea.cz/
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Borůvky jsem psala a mléčné granule již nejsou k sehnání, navíc dospělým se moc nedávají, můžou z nich mít průjem.
Bylo by dobré vědět váhu, hlavně z toho důvodu abys věděla zda nehubne. To by byl problém a musel by se řešit. Nemůžeš ho zvážit v kleci? Aby to pro něj byl co nejmenší stres.
Bylo by dobré vědět váhu, hlavně z toho důvodu abys věděla zda nehubne. To by byl problém a musel by se řešit. Nemůžeš ho zvážit v kleci? Aby to pro něj byl co nejmenší stres.
-
- Zlatý uživatel
Muze to byt nasledek te otresne pece, kdovi, cim krmila, co jim delala, zda je vubec poustela atd.:-(.Doufam, ze ta megera uz zadne cincilky nema a zvirata vubec:-(
Kdyby mel opravdu krev u zadecku, zkus se na nej mrknout, aby to nebylo vyhrezle strevo, to se musi resit okamzite operativne, ale na dobre veterine, kde aspon rozumi malym zviratum a hlodavcum.
Pokud je to jen prujem, muze byt bud z te pece, muze mit poskozena jatra a zacina se to porojevovat.
Dej kazdy den dve-tri susene boruvky, ovesne vlocky lzicku a uplne ty nejobycejnejsi granule, ale ne moc, hlavne seno a hermanek, vodu.
Nechala bych udelat rozbor trusu na koprologii, zda tam nebudou parazite vnitrni, nebo ster z toho trusu take k tomu na bakteriologii.
Pokud byli v takto otresne peci, nemeli by mit mladata dobudoucna, ponevadz by to jednak samice nemusela zvladnout a byly by akorat potencilane nemocna a slaba mladata.Az se samecek spravi, tak bych ho dala vykastrovat na odborne veterine.
Kdyby mel opravdu krev u zadecku, zkus se na nej mrknout, aby to nebylo vyhrezle strevo, to se musi resit okamzite operativne, ale na dobre veterine, kde aspon rozumi malym zviratum a hlodavcum.
Pokud je to jen prujem, muze byt bud z te pece, muze mit poskozena jatra a zacina se to porojevovat.
Dej kazdy den dve-tri susene boruvky, ovesne vlocky lzicku a uplne ty nejobycejnejsi granule, ale ne moc, hlavne seno a hermanek, vodu.
Nechala bych udelat rozbor trusu na koprologii, zda tam nebudou parazite vnitrni, nebo ster z toho trusu take k tomu na bakteriologii.
Pokud byli v takto otresne peci, nemeli by mit mladata dobudoucna, ponevadz by to jednak samice nemusela zvladnout a byly by akorat potencilane nemocna a slaba mladata.Az se samecek spravi, tak bych ho dala vykastrovat na odborne veterine.
-
- Bronzový uživatel
jjj boruvky jsou v susicce, vlocky jsou v tasce a pro heřmanek ficim do lekarny.snad se mi zpravi.dekuji za tip na tu doktorku ja shanela na netu jak das a nejbliz byl olmik co se tyce specialky na hlodavce.tu vahu teda soupnu do klece a uvidi se.
-
- Zlatý uživatel
Drzim palce.V zadnem pripade by nemela ta samicka zabreznout, ponevadz je to velke riziko diky te otresne peci a kdovi, zda nejsou sourozenci, nebo pribuzni, ci matka se synem.Kdyz mrknes do tematu od Saskie, ktera take prese me zachranila z otresnych podminek cincilky a zabrezla mlada samicka s otcem, tak se narodily mimca a jak to s jednim dopadlo, jak se narodilo postizene:-(.
V tomto pripade bych je mela v jedne kleci, ale s prepazkou, aby ji samec nemohl obskocit, ale byli spolu v kontaktu.
V tomto pripade bych je mela v jedne kleci, ale s prepazkou, aby ji samec nemohl obskocit, ale byli spolu v kontaktu.
-
- Bronzový uživatel
jj klicka je dost velka taky jsem nad timto zpusobem premyslela.to kunkani se neda vydrzet. :cry:
-
- Zlatý uživatel
Ja to chapu.Kde jsi na tu babu, co je takhle trapila prisla?Ta by zaslouzila pres prsty:-(
-
- Bronzový uživatel
mela jsem inzerat ze koupim bilou samicku a cerneho samecka.myslela jsem samozrejme mlade ale jak jsem je videla jak strasne vypadaji tak jsem je okamzite vzala. :|
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: OSTRAVA
- Kontaktovat uživatele:
odpověd
hlavně kupy sena, ty možná neměly a jak píšou ostatní, přilepšuj - vločky a jiné, ale opatrně.
pokud se něměly dobře, tak je z toho dostaneš. i splašená činčila se dá ochočit trochu, ale trvá to dlouho....... hodně štěstí, konečně se budou mít dobře.
jinak odborníci na činčilky na Severní Moravě jsou v Ostravě - Mariánských Horách - doktor Raška a spol.
pokud se něměly dobře, tak je z toho dostaneš. i splašená činčila se dá ochočit trochu, ale trvá to dlouho....... hodně štěstí, konečně se budou mít dobře.
jinak odborníci na činčilky na Severní Moravě jsou v Ostravě - Mariánských Horách - doktor Raška a spol.
-
- Bronzový uživatel
ahoj takze samicka ma rovnych 500g a samecek 350g asi na tom nejsou ani jeden moc dobre co???
-
- Zlatý uživatel
Tak to je strasny, zvlast u toho samecka myslim, pokud uz mu je aspon rok:-(.Bude tam pravdepodobne problem s jatry a pokud nedostavali ani seno, tak je mozne, ze muzou mit dobudoucna problemy se zuby, koreny, zazivani.
Nebudu Te ale strasit.Nevis, cim ta jezibaba krmila a kde jsi je objevila, v inzerci?
Kup jeste ostropestrec mariansky v lekarne a davej ted obden aspon 10dni na spicinku noze sypany, nebo 2-3 seminka maximalne a pak po 10dnech pauzu aspon 14 dni a pak uz jen dvakrat do tydne stejne mnozstvi.Procisti jim to jatra.
Nebudu Te ale strasit.Nevis, cim ta jezibaba krmila a kde jsi je objevila, v inzerci?
Kup jeste ostropestrec mariansky v lekarne a davej ted obden aspon 10dni na spicinku noze sypany, nebo 2-3 seminka maximalne a pak po 10dnech pauzu aspon 14 dni a pak uz jen dvakrat do tydne stejne mnozstvi.Procisti jim to jatra.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”