Už vážně nevím, co dělat. Máme chalupu v určitý vesnici, cca 300km od Liberce kde bydlím a na vedlejší parcele bydlí pejsek. Jeho příběh je smutnej. Je to staford, neuvěřitelně hodnej, mírnej pes. Kdysi žil se svým pánem v domku. Jenomže jednoho dne se přestěhovali do bytu. Pejsek, jak nebyl zvyklej, kňučel, když byl doma sám... A tak ho nakonec tenhle jeho pán vzal, odvezl na tu parcelu, a nechal tam. To bylo pejskovi devět let. Na pozemku mu postavil boudu, ale to je taky všechno. Jezdí za ním někdy obden, někdy jednou za tři dny, někdy taky jednou za týden... Staford pochopitelně není plemeno, který by mohlo být pořád venku. Ale Ariček, jak se jmenuje, tady bydlí i přes zimu... Co ho nejvíc trápí je, že je sám. Je to už tři roky, teď je mu už dvanáct a pořád je to stejné. Když tam jsem, chodím za ním jak můžu a přes plot si povídáme, mazlíme, dáváme dobroty... Někomu na zavolání nereaguje, mě přiběhne obvykle hned. Často kouká přes plot a kňučí. Hrozně smutně kňučí. Včera jsem tam zrovna byla, seděla jsem u plotu, on ležel proti mě a brečel. Jak strašně ráda bych si ho vzala k sobě :(. No pan majitel nám zakázal na psa i mluvit, na což mu kašlu, nejradši bych ho chytla za límec a nakopala, pitomce, odložil psa když se mu přestal hodit, psa, kterýho měl devět let, ho teď na dožití strčí na opuštěnou parcelu k lesu, kde musí bejt pořád sám. :x :cry: Arik má navíc nemocnou kůži, teď zrovna i líná a přitom je venku čím dál větší zima. Mám opravdu strach, že další zimu nezvládne. Ale co s tím? Stížnost na krajskou veterinární správu jsem už podala, byli tam, ale neudělali s tím nic, protože není přímo týranej, že by to bylo na něm vidět a ani podvýživou netrpí, protože ho všichni krmíme. Majitel není přístupnej dohodě. Z ruky ho navíc nedá. Nejradši bych ho odtamtud ukradla. Je mi ho strašně líto, je to hrozně hodnej pejsek :(.
Tady to je on.
Co mám dělat, jak mu víc pomoct?
Nejradši bych ho opravdu ukradla. Nevím, jestli by ho potom pán našel až tady, je to těch 300km... Nevím, jestli je tetovanej, nebo čipovanej... Ale některý charakteristický znaky má. Tohle si nezaslouží. :cry: