rozhazuje granule ven z misky
-
- Bronzový uživatel
rozhazuje granule ven z misky
Moje tříletá samička nedávno začala "zlobit" při jídle - vezme si z misky granulku, nakousne ji, nedojí a obloukem zbytek granulky někam zahodí. Já to pak i v okolí klece futr sbírám. Podotýkám, že v misce má jen zelené granulky a ne směsku v níž by si vybírala jen to co jí chutná. Zkusila jsem i dávat jinou značku zelených granulek, ale nemá to na její chování vliv. Myslíte, že to je jen nějaký nový zlozvyk? Nemůže to signalizovat třeba počínající problémy se zuby? Tlamičku ale nemá mokrou od slin a ani nevypadá, že by ji něco bolelo. Nehubne.
Začala to dělat po odstavení mláďat (měla tři pěkná činčilátka ve vrhu) - daly jí docela zabrat. Všechny hezky kojila, vzorně se o ně starala, ale myslím jí to stálo hodně sil. Předtím ráda hodně běhala po pokoji a teď běhá jen tak spíš "decentně".
Nejradši se spíš někam uvelebí,posadí jako pravá dáma a tiše pozoruje cvrkot kolem... Přijde mi, že se po těch mláďatech hodně zklidnila. Už to zkrátka není takový rychle lítací eroplán jak dřív...
Myslíte, že je samička zdravá a má jen nový nepříjemný zlozvyk při jídle?
Začala to dělat po odstavení mláďat (měla tři pěkná činčilátka ve vrhu) - daly jí docela zabrat. Všechny hezky kojila, vzorně se o ně starala, ale myslím jí to stálo hodně sil. Předtím ráda hodně běhala po pokoji a teď běhá jen tak spíš "decentně".
Nejradši se spíš někam uvelebí,posadí jako pravá dáma a tiše pozoruje cvrkot kolem... Přijde mi, že se po těch mláďatech hodně zklidnila. Už to zkrátka není takový rychle lítací eroplán jak dřív...
Myslíte, že je samička zdravá a má jen nový nepříjemný zlozvyk při jídle?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozhazuje granule ven z misky
Nemůže být znovu březí? Byla u samečka? Mě to dělají některé samičky v březosti. Jinak často se po mláďatech zklidní, rodila poprvé?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Mě tohle dělal sameček, když se nudil. Začala jsem mu granule dávat na příděl. Žádná plná miska, jedna - dvě lžíce a dost. Za pár dní zjistil, že když si granulky rozháže po kleci, tak má pak hlad a přestal žrádlo vyhazovat.
Jedna samička mi to také dělala. Byla hodně zesláblá, šla s váhou razantně dolů, měla trojčata. Přidávala jsem jí kuličky od vitakraftu aby líp přibírala. Seděla u misky, každou kuličku vzala, nakousala a zahodila. Se zuby ale problém naštěstí nebyl. Jen měla nějakou nakusovací náladu. Teď co nabrazla zase síly, tak už baští normálně.
Pokud žere seno i granule, tak bych se zubu asi moc nebala, ale pojud mate přece jen pochybnosti, tak ji vemte na výlet k vetovi, ať máte klid v duši:-)
Jedna samička mi to také dělala. Byla hodně zesláblá, šla s váhou razantně dolů, měla trojčata. Přidávala jsem jí kuličky od vitakraftu aby líp přibírala. Seděla u misky, každou kuličku vzala, nakousala a zahodila. Se zuby ale problém naštěstí nebyl. Jen měla nějakou nakusovací náladu. Teď co nabrazla zase síly, tak už baští normálně.
Pokud žere seno i granule, tak bych se zubu asi moc nebala, ale pojud mate přece jen pochybnosti, tak ji vemte na výlet k vetovi, ať máte klid v duši:-)
-
- Bronzový uživatel
seno i granulky žere - třeba až si víc po těch mláďatech odpočine, přestane to snad dělat :wink:
Měla jsem jen trošku obavu abych nezanedbala nějaký problém se zuby.
Měla jsem jen trošku obavu abych nezanedbala nějaký problém se zuby.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
To bys poznala :wink:
Činčilka je bez nálady, někdy slintá, je taková prostě divná, neboj, to bys poznala :wink:
Činčilka je bez nálady, někdy slintá, je taková prostě divná, neboj, to bys poznala :wink:
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”