zánět očí!!!!!!
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: olomouc
zánět očí!!!!!!
jak se pozná, že má činča na očkách zánět???? příčiny znám, ale teď se mi na nich něco nezná!!!!!! :cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
v koutkách má slepený nebo vypadaný chloupky, ze začátku jen hodně mrká, je citlivější na světlo a tak, pak se objevuje hnis v koutku - musí se to léčit co nejdřív, rychle se to horší, pozor - hlavně u mláďat! Osvědčilo se mi (samozřejmě pod vedením doktora) Opthalmo-framykoin - činčilku ale musíš chvíli držet se zavřeným očičkem, jinak to hned vymrká a zbytek setře packou, a omývat heřmánkem na zklidnění...
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Máme trvalý problém s neprůchodnými slznými kanálky, kdysi jsem tu založila téma. Museli jsme dávat mastičku do očí každý den. Ale vyléčit se to "nedá", Ferdu to neomezuje, jen má opatlaná očka.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak už to zase začalo i u mě - jedno z těch nových miminek, holčička, dostala docela silný zánět spojivek :( . S doktorem jsme se dohodli na léčbě opthalmo-framykoinem třikrát denně a omývat očičko řepíkem... má s tím ještě někdo zkušenosti, co ještě by mohlo pomoct? u miminek mám vždycky hroznej strach, když je nějakej problém... :(
zánět očí !!!
ahoj já už to mám taky ozkoušený nejdřív sme chodily 14dní k veterináři pak to ustalo a pak znova.bylo mi řečeno že je to z prašného prostředí :( :( už jsem byla zoufalá a pak jsem zjistila že má alergii na písek . malej byl zvyklej na písek (kupuji 5kg a je to české výroby )a já protože ho nikde tehdy neměli koupila jinej v tubě.po výměně se zánět úplně vytratil což mne mile překvapilo 8) 8) 8) 8) tak to zkus taky třeba to pomůže
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
k písku přístup nemá, jako podestýlku používám to bukový dřevo, aby to neprášilo... fakt nevím co mám udělat dál. Vůbec se jí to nelepší, doktor změnil mastičku - teď máme Maxitrol aspoň 5x denně - občas to nestíhám tak k ní vstávám i v noci.. Navíc teď začnu jezdit do Prahy do školy a vůbec nevím jak to s ní udělám... Budu si je asi muset nastěhovat do Prahy a nejezdit domu ani na víkendy, jenže o tom nechce moje máma ani slyšet... začínám z toho být fakt na prášky. Malá to oko nemůže vůbec otevírat, má ztvrdlý a opuchlý víčka a vypadá to moc špatně, ani nevím jestli jí to očičko vůbec zachráním... :cry: :cry:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
Jančo, určitě to zvládnete. Maxitrol je úžasná věc - u nás ale stačilo kapat jednou denně :?
Jinak pozor, heřmánek krom jiného vysušuje - pokud očíčko otíráš na víčkách heřmánkem, mohlo by být zatvrdnutí od toho.
Jinak pozor, heřmánek krom jiného vysušuje - pokud očíčko otíráš na víčkách heřmánkem, mohlo by být zatvrdnutí od toho.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
máme řepík, ne heřmánek... nevím ale jestli ten nefunguje stejně.. a ten Maxitrol máme mastičku.. doufám že zabere, je mi jí fakt hrozně líto...
-
- Zlatý uživatel
Jančo, my máme Maxitrol kapky a ty nikterak činčilku neobtěžují. Očíčko je "netknuté" a neopatlané, prostě myšce nijak nevadí. Možná vám měl veterinář napsat raději ty. Já osobně mám s mastičkami špatné zkušenosti. Činčilkám vadí, lepí se jim kolem očíčka prach a jsou z toho smutné :cry: A navíc mastičky nazabíraly :cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
a ty kapky zabírají líp než mastičky? tak to bych teda asi zavolala veterináři, jestli mi nenapíše radši je... taky mám pocit že moc nezabírají a většinu si utře pacičkou...
-
- Zlatý uživatel
Ono účinné to bude asi stejně, ale při použití kapek se na očíčko nic nelepí a činča je v pohodě, což má asi na léčbu dost velký vliv. Při mastičce byla činčilka moc nešťastná a věčně měla na očíčku něco nalepeného, i když se nekoupala v písku. (S kapkami jsem myšky koupat nechala, jen jsem počkala, až bude očíčko suché - a bylo to v pohodě.)
zánět očí !!!
ahoj já ted´koukám na jiné kapičky co mi doktor napsal je to gentamicin wzf o,3%,ty druhé jsou jako u tebe MAXITROL.
ale když se večer koupe tak přeci do toho písku leze ne???skus jinou značku třeba tu nejobyčenější,ve zveráči prodávají v malém igelitovém pytlíku a stojí asi 25kč já byla štěstím blažená když sem mu dala starou značku na kterou byl zvyklej a za dva dny se to srovnalo.předtím to byl Sandy a ten mu vůbec nesvědčil sotva se jedno oko uzdravilo tak se to objevilo na druhém.každý den jem mu sundavala hnis z očí byli jsme z toho vyčerpaní oba dva.nebo skus nechat myšáka na hadru nebo na buničiné vatě asi tak 2 dny v extra kleci a kapej mu,určitě by se to mělo změnit
ale když se večer koupe tak přeci do toho písku leze ne???skus jinou značku třeba tu nejobyčenější,ve zveráči prodávají v malém igelitovém pytlíku a stojí asi 25kč já byla štěstím blažená když sem mu dala starou značku na kterou byl zvyklej a za dva dny se to srovnalo.předtím to byl Sandy a ten mu vůbec nesvědčil sotva se jedno oko uzdravilo tak se to objevilo na druhém.každý den jem mu sundavala hnis z očí byli jsme z toho vyčerpaní oba dva.nebo skus nechat myšáka na hadru nebo na buničiné vatě asi tak 2 dny v extra kleci a kapej mu,určitě by se to mělo změnit
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak vypadá to, že s Bárou máme vyhráno... když jsem se včera večer vrátila z Prahy, tak to očičko měla otevřený (předtím ho nebyla schopná otevřít ani když jsem jí ho vyčistila, měla úplně napuchlý víčka) a jen trochu mrkala! Byla jsem štěstím bez sebe, protože to už vypadá perfektně, a ani přes noc se jí tam už neudělal hnis... dneska jí to ještě budu kapat (sehnala jsem jí ten Maxitrol kapky, doktor s tím souhlasil) a večer s ní zajdu k doktorovi, abych se zeptala, jak dlouho to mám ještě kapat... ale myslím že už je v pořádku :D :D :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
no paráda. :lol:
-
- Zlatý uživatel
Jančo, to je super zpráva! :lol: :lol: :lol:
Vrátit se na “Nemoci a potíže”