Trhání chlupů
-
- Nový uživatel
Trhání chlupů
Má někdo zkušenosti s tím, že si činčilka trhá sama chlupy. Už má nožičku celou otrhanou.
:(
:(
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Trhání chlupů
Nudí se nebo jí je smutno...
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Může to být dáno geneticky... Známá má okusovací samici a ta to předává občas i na mláďata... Nutno podotknout, že její činčily žijí ve výborných podmínkách, mají spoustu vyžití jak v kleci tak i mimo ni. Zkusila bych okusovaná milsta potřít dezisanem. Zvířeti to neublíží a na papoušky to proti trhání peří fungovalo vždy výborně (dezisan je hodně hořký). Zkuste se zeptat chovatele od kterého je činčila, jestli nezaznamenal podobné chování u rodičů. Samozřejmě může být důvod to co psala Wulfina.
-
- Nový uživatel
Činčilce jsou 4roky a nikdy to nedělala. Pokud by se nudila, tak co mám udělat???? Někdy docela zlobí, schazuje domeček a převrací misky se žrádlem. Nechápu co se jí děje :( .
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
nemá nějaký zdravotní problém nebo neproběhly nějaké změny u vás v domě, v bytě? Činči, pokud to nejsou salámisti, jsou citlivé na nové podněty. Mně si Beruška kousala srst vždycky po korekcích, asi jí to bolelo, byla citlivější. Amy je salámistka, ta korekce zvládá líp než já ( psychicky i finančně ) #-o
-
- Nový uživatel
No byli jsme na zoubkách v únoru, do dnes přikrmujeme :( , protože nechce baštit svoje granule. Jinak mlsky a seno baští i vetvičky okusuje, ale že to trvalo také nežli začal. Dost je hubený a nevím jak ho vykrmit. A teď začal ty chlupy trhat.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”