Osmák degu
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Osmák degu
Dneska se mě táta zeptal, jestli nevím o někom, kdo by chtěl dva osmáky i s bydlením (klec, terárko, nevím), pohlaví také nevím. Jeden jeho kamarád k nim přišel jak slepý k houslím a mít je nechce. Bohužel neznám detaily. Jestli máte někdo zájem, tak se prosím ozvěte.
-
- Zlatý uživatel
Jak to dopadlo s tema osmackama, ma je jeste,nebo sehnali dobry domov?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bouzov
Re: Osmák degu
Dám to sem at nezakládám zbytečně další téma když se to týká osmáku :D .Je tu někdo kdo obědnává větší množství krmiva i pro osmáčky :?: .Rada bych obědnala něco našim potvurkám.Co jsme brali u nás ve zveráči 1 kg tak už ho tam nemají :( .všude jinde mají samý hnusný směsky a když u se najde kvalitní tak je toho málo a drahé pro 4 osmíky.Nevite kde by se dalo obědnat kvalitní v pytli třeba?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Osmáčkům jsem dávala to co činčilkám, mají podobné nároky.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Kobylatko napsal:Dám to sem at nezakládám zbytečně další téma když se to týká osmáku :D .Je tu někdo kdo obědnává větší množství krmiva i pro osmáčky :?: .Rada bych obědnala něco našim potvurkám.Co jsme brali u nás ve zveráči 1 kg tak už ho tam nemají :( .všude jinde mají samý hnusný směsky a když u se najde kvalitní tak je toho málo a drahé pro 4 osmíky.Nevite kde by se dalo obědnat kvalitní v pytli třeba?
Pro osmáčky máme na Činčilce kuličky od vitakraftu, nature dinner (což jsou růrné sušené lístečky, dva typy granulí, pár plátků petržele a maličkato vloček), pak emotin beauty (to je z několika typů granulek a s trochou mslek). Od Jr Farmu jsou bezobilné granule, a pak speciál a prémium (které bych ale viděla jako doplňkové krmivo). Nejkvalitnější bude Supreme, ale dělají jen malé balení :roll:. Máme aktuálně skladem vše kromě těch bezobilných od JR. O jiných kvalitních krmivech pro osmáky teď nevím. Ty velikosti balení, bohužel, třeba ty kuličky by fakt mohli dělat větší, pro činčily načínám jedno balení za druhým :-? . Od Supreme třeba začnou. Na Interzoo (před pár týdny) jsem koukala, že změnili design obalu, třeba už dělají 2kg i pro osmáky a do Čech to brzy dorazí. Beaphar Care+ má 1,5 kg, můžu objednat, akorát to patří ke dražším krmivům. A velké pytle dělá JR Farm, ale z mně nepochopitelných důvodů jen ty směsky, tak to do obchodu ani nedávám, protože 10 kilo doplňkového krmiva jen tak někdo nespotřebuje.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem teď koukala do katalogu z toho Interzoo a u Degu mají New 1,5kg pack size now available :D
A na tom novém obalu je i vyobrazen tvar granulí, narozdíl od "fazolek" pro činčily mají osmáčci obdélníčky, zdá se, mají to už na svých stránkách http://www.supremepetfoods.com/product/ ... tive-degu/
A na tom novém obalu je i vyobrazen tvar granulí, narozdíl od "fazolek" pro činčily mají osmáčci obdélníčky, zdá se, mají to už na svých stránkách http://www.supremepetfoods.com/product/ ... tive-degu/
-
- Zlatý uživatel
Tak už je rozhodnuto budeme obědnávat granulky Apetit a New generation.Osminám sme dycki brávali tohle http://www.zverimex-rybarske-potreby.co ... -8992.html a protože máme možnost dalšího zrní :lol: tak se to domíchalo at toho je víc.Už mě v těch zveráčích štvou že našim mrškám dycki přestanou obědnávat co jim chutná.Asi se budu muset naučit obědnávat přes internet :lol:
-
- Zlatý uživatel
A v ponděli bysme měli jet na STK tak v Litovli vemu zveráč utokem :lol: snad tam najdu toho darwina :D .
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Sobotín
- Kontaktovat uživatele:
Abych teda pravdu řekla tak jsem kupovala od darwinu pro potkánky myslím happy mix a moc se jim do toho nechtělo a zežrali myslím jen slunečnice takže darwiny nějak nemusím,ale pro osmačky si dělám vlastní směsku z lesknice,prosa,řepky,semenec,oves,travní směs,pšeničny vločky a někdy trochu sušené zeleniny.Je to levný a neni to tak tučný a zežerou mi z toho všechno.Myslím přesněji je to napsaný tady http://www.kralici.cz/osmaci/pages.asp?f=krmeni
-
- Zlatý uživatel
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/1770686 ... y-degu.php
chudáci jenom dvě bydýlka jak pro ptáky :(
chudáci jenom dvě bydýlka jak pro ptáky :(
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
no to teda jo, se tam musí pěkně nudit,pokud to je klec, v které jsou natrvalo :(
-
- Zlatý uživatel
Může osmáček bobulku hroznového vína,nemyslím denně jen za čas jako mlsku :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno-Královo pole
- Kontaktovat uživatele:
Tak tu stravu pro osmáčky od Darwinse jsem viděla tento týden u nás ve zveráčích a jestli bude potřeba, tak se zeptám na případné dodávky poštou třeba i od výrobce a v jakém množství. Cena klasického balení je od 32 Kč.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kobylatko napsal:Může osmáček bobulku hroznového vína,nemyslím denně jen za čas jako mlsku :wink:
Toho bych se bála, v hroznech je hodně cukru. To už raději dýňové semínko, když to má být něco svátečního :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Sobotín
- Kontaktovat uživatele:
Radši než hrozno bych dala kousíček jablíčka.Tam není tolik cukru.Ale můžu říct,že jednou jsem jim půl hrozny dala.ALe zatím to bylo jen jednou v jejich životě. :D
-
- Zlatý uživatel
"Chovatelka" mele bludy a chudáka osmáčka má vyžraného jako čuně,nemá ocásek,patrně na uších plíseň,cpe ho mléčnou mrkví,jablkem které je pro něj moc sladké a ještě říká že osmáci se můžou krmit jakoukoli směskou co se prodává,pak se můžem divit že tím lidi krmí a že osmáci mají zbytečně cukrovku,šedý zákal a předčasně umírají .Pak se můžem divit že to lidi cpou i do činčil .A o tom jak ho dlachmají ani nemluvě :(.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... smak-degu/
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... smak-degu/
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
No, cpát do osmáka oříšky je asi tak stejný jako cpát je do činčily.. vždyť ty zvířiska žijou ve stejných podmínkách, takže co platí pro čičnilu, platí pro osmáka...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
Kobylatko napsal:http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... smak-degu/
Teda chudák osmák. Jak mužou takový kraviny odvisílat? To fakt nechapu. #-o S těma směskama mě fakt dostala. Je fakt , že mám problém sehnat samotný granule, ve všech zverácích prodávají převážně směsky.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Sem se dycky řídila tim, co nenajdu ve zveráči, najdu na netu... :idea:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
Taky už to tak dělám, akorát ted jsem to pořád odkládala, až mi granule došli , tak jsem musela zajít do zveráku. Na netu je to i levnější. :wink:
-
- Zlatý uživatel
Též nechápu a ještě vzít do televize tak zubožené zvíře :( .