3 měsíční činčilátko
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Jičín
3 měsíční činčilátko
Už příští týden si dovezu domů svou první činčilku.. jsou ji tři měsíce.. Mám klec obalit pletivem? Nebo ji mám nejprve v kleci pozorovat a pokud se nebude snažit utéct, tak ji nechat tak.. vůbec nevím.. :( nebo dá se podle váhy nějak určit, jestli se protlačí přes mříž, která má mezery zhruba na velikost prstu?? Vím, že se neustále na něco ptám :( Ale nevím si rady.. Děkuji :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš pletivo do čtverečků tak tím se neprotáhne :wink:
-
- Bronzový uživatel
mám králičí pletivo, tak to snad bude stačit.. a za jak dlouho nebo v kolika měsících už nebude to pletivo na kleci potřeba? díky :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Semily-Jičín
- Kontaktovat uživatele:
jak myslíš pletivo nebude potřebovat?Equiska napsal:mám králičí pletivo, tak to snad bude stačit.. a za jak dlouho nebo v kolika měsících už nebude to pletivo na kleci potřeba? díky :D
-
- Bronzový uživatel
za jak dlouho vyroste natolik, že se ji nepovede protáhnout se přes mříže klece (mám klasickou klec ze zverimexu)..
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
záleží jak daleko máš od sebe dráty na kleci.Jsou různé druhy klecí.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to napřed vyzkoušela třeba ani utíkat nebude.Mě z tyhle klece utikaj jen prďata do dvou měsíců pak už se neprotáhnou.
-
- Bronzový uživatel
1,4 cm
-
- Bronzový uživatel
ajtik napsal:Já bych to napřed vyzkoušela třeba ani utíkat nebude.Mě z tyhle klece utikaj jen prďata do dvou měsíců pak už se neprotáhnou.
Díky.. tak já to nejprve vyzkouším a uvidíme :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak to ti snad neproleze :wink: :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak já jsem to taky změřila a mám rozpětí 2cm.
-
- Bronzový uživatel
no ještě jsem to přeměřovala a některé jsou 1,4 a některé 1,5 cm.. a když tobě neprolezou dvouměsíční mláďata 2 cm škvírou.. tak snad ta moje to nezvládne :D díky
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: OSTRAVA
- Kontaktovat uživatele:
odpověď
Bacha, jsou dva druhy klecí.
Jedna je ta, kde je pletivo pevné, stříbrné. Jsou tam uzší "šprušle". Ta je úplně v pohodě.
Pak je klec, kde jsou větší mezery a "šprušle" jsou bílé a měkké a to jsou ty špatné klece, na které prodavači neupozorní a klidně je prodají pro činčily - společně s nimi. To jsou klece vhodné tak pro králíky. Těmi se tedy protáhne i tříměsíční činčila.
To byl náš případ s první činčilou. Strčila ven hlavu a za chvíli utekla!
Po necelém týdnu jsem to vzdala a jela pro novou klec s úzkými "šprušlemi" a kovovými.
Držím palce, ať máš tu "pravou klec" a nemusíš lovit činčilku hned první dny :P :P :P
Jedna je ta, kde je pletivo pevné, stříbrné. Jsou tam uzší "šprušle". Ta je úplně v pohodě.
Pak je klec, kde jsou větší mezery a "šprušle" jsou bílé a měkké a to jsou ty špatné klece, na které prodavači neupozorní a klidně je prodají pro činčily - společně s nimi. To jsou klece vhodné tak pro králíky. Těmi se tedy protáhne i tříměsíční činčila.
Po necelém týdnu jsem to vzdala a jela pro novou klec s úzkými "šprušlemi" a kovovými.
Držím palce, ať máš tu "pravou klec" a nemusíš lovit činčilku hned první dny :P :P :P
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
já mám frdku chrom a ta má rozpětí 1,5 - 2 cm a zdrhne mi tim devíti měsíční samička, která má 560 g :-)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Staré Město pod Landštejnem
já jsem musel obehnat klec pletivem hned druhý den co jsme si přivezli činči.protože nám furt utíkali a byli jim 3 měsíce :oops: :oops: :oops:
-
- Bronzový uživatel
Re: odpověď
Lída napsal:Bacha, jsou dva druhy klecí.
aha.. no naštěstí mám tu "pravou klec" se stříbrným pevným pletivem a rozpětím šprušlí 1,5 cm max. :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Martej napsal:já mám frdku chrom a ta má rozpětí 1,5 - 2 cm a zdrhne mi tim devíti měsíční samička, která má 560 g :-)
Neměla jsi ji pojmenovat "Hopkirk" :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: SK
mozno sa ani nebude snazit pretiahnut cez mreze.