Jak rozpoznat věk činčily?
-
- Nový uživatel
Jak rozpoznat věk činčily?
Zdravím,
Mám ze zverimexu dvě nové činčily. Na první pohled se jedna o dospělé činčily, srst mají v horším stavu než mládě, které mám a přemýšlím, jestli je to z důvodu třeba špatného zacházení u minulého majitele nebo třeba stářím. Lze nějak doma poznat stáří činčil nebo musím navštívit specializovaného veterináře nebo věk nezjistím?
Děkuji
Mám ze zverimexu dvě nové činčily. Na první pohled se jedna o dospělé činčily, srst mají v horším stavu než mládě, které mám a přemýšlím, jestli je to z důvodu třeba špatného zacházení u minulého majitele nebo třeba stářím. Lze nějak doma poznat stáří činčil nebo musím navštívit specializovaného veterináře nebo věk nezjistím?
Děkuji
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak rozpoznat věk činčily?
Kvalita kožešiny může být dána jak geneticky, tak ji ovlivňuje i péče. Ale obávám se, že přesný věk asi nezjistíte... Mám doma osmiletou samici v super stavu s nádherným kožichem i roční zvíře s horší kvalitou. Možná nějaký kožkař by vám podle kožešiny stáří zviřete určil.
-
- Nový uživatel
A lze nějak rozpoznat věk činčily? Neříkám přesně, ale zajímá mě jestli moje nové přírůstky jsou mladší nebo starší. :) Děkuji
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
u mláďat dokud rostou se to pozná podle váhy, u dospělé víc jak rok už nejspíš ne. Potom asi jen odborník přes kožku možná. Mám doma asi cca 6-7letého samce a neni mezi ním a mými 2letými samicemi rozdíl.
-
- Nový uživatel
Mě to trápí jen kvůli strachu o samici. Byla celý život se samcem, a ja je oba chci nechat v jedné kleci. Jenže pokud je samice už starší nechci ji vystavovat riziku a proto bych buď přistoupil k rozdělení nebo kastraci samce.
Můžete mi prosím někdo poradit nějakého odborníka přes kožich v Moravskoslezském kraji? Děkuji
Můžete mi prosím někdo poradit nějakého odborníka přes kožich v Moravskoslezském kraji? Děkuji
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Ani podle kožichu nepoznáte věk.
-
- Nový uživatel
Takže nelze zjistit ani přibližný věk? Nechci to vědět na měsíce, stačilo by mi to přibližně.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel pokud není v růstu, tak ne.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”