Nová "skříňová" dvojklec pro činčily
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
pekna klietocka.... :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
Pro toho, kdo by chtěl vědět i něco více z montáže ... nejsem spisovatel a tak mi to chvilku trvalo, než jsem to sepsal.
http://www.cheeky.estranky.cz/clanky/za ... a-_part-4_
"Uvědomte si prosím, že zhlédnutím tohoto odkazu napomáháte zvýšit navštěvnost stránek. Pokud tak nechcete učinit, prosím, neklikejte. Děkuji Sepp"
"Uvědomte si prosím, že zhlédnutím tohoto odkazu napomáháte zvýšit navštěvnost stránek. Pokud tak nechcete učinit, prosím, neklikejte. Děkuji Sepp"
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Seppe jsi prostě šikulka :wink:.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
Sepp napsal:yanka napsal:moji taky chodí do jednoho rohu, ale přecejen pro jistotu šuplíky mám.. teď se mi dělají nerezové, takže to bude za nekřesťanský peníz, ale mám jistotu, že vydrží.. a ještě mě přežijí.. :)
Nerezové? Nemysliš spíše pozinkove?
nené, mluvila jsem s odborníkem a ten mi řekl, že poměr kvality a ceny je u pozinku jednoznačně nevýhodný oproti nerezu. nerez je sice dražší, ale vydrží všechno, kdežto pozink, který je jen o trochu levnější, pod vlivem činčí moči může zkorodovat.
chtěla jsem nechat pozink postříkat práškovou barvou, ale prý se to může barvit až přibližně rok po výrobě, protože jinak není ta vrchní zoxidovaná vrstva pozinku dost stabilní na to, aby dokonale udržela barvu.
koukala jsem na to jak blázen, ale raději si teď trochu připlatím, než abych za pár let musela kupovat nové. platím jen za materiál (dělá mi to známý), tak mám aspoň jistotu, že mi neporadil nerez, aby z toho sám profitoval :roll: :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Můžu potvrdit, že pozinkovanej plech dlouhodobé působení činčilí (a plší) moči nezvládl :( . Momentálně laminovaná dřevotříska ve skříni zatím bez následků :wink: .
-
- Stříbrný uživatel
STYRO napsal:Můžu potvrdit, že pozinkovanej plech dlouhodobé působení činčilí (a plší) moči nezvládl :( . Momentálně laminovaná dřevotříska ve skříni zatím bez následků :wink: .
a jakpak máš tu dřevotřísku napojenou na skříňové dno? normálně lištou, jako se to dělá u kuchyňských linek..?
já se obávám, aby se moč nedostala mezi spoj a pak to nehnilo..
že bych ještě zrušila nerez plechy..? :D
-
- Stříbrný uživatel
yanka napsal:STYRO napsal:Můžu potvrdit, že pozinkovanej plech dlouhodobé působení činčilí (a plší) moči nezvládl :( . Momentálně laminovaná dřevotříska ve skříni zatím bez následků :wink: .
a jakpak máš tu dřevotřísku napojenou na skříňové dno? normálně lištou, jako se to dělá u kuchyňských linek..?
Osobně bych bral ty pozinkové, nastříkane barvou /ikdyž si myslím, že stačí nátěr vodoředitelnou barvou/. Dělá se to do ptačích volier. Nereze je "sakra" drahá záležitost.
Jinak dřevotříska nic nevydrží a pokud se do spár dostane třeba jen voda, tak to narušuje lepidlo a vrchní vrstva se začne pnout a kroutit...
Nejideálnější je sklo. Kromě toho, že není třeba žádné povrchové úpravy, tak se výborně čistí /lze ho i vyvářit/.
-
- Stříbrný uživatel
Sepp napsal:yanka napsal:STYRO napsal:Můžu potvrdit, že pozinkovanej plech dlouhodobé působení činčilí (a plší) moči nezvládl :( . Momentálně laminovaná dřevotříska ve skříni zatím bez následků :wink: .
Osobně bych bral ty pozinkové, nastříkane barvou /ikdyž si myslím, že stačí nátěr vodoředitelnou barvou/. Dělá se to do ptačích volier. Nereze je "sakra" drahá záležitost.
Jinak dřevotříska nic nevydrží a pokud se do spár dostane třeba jen voda, tak to narušuje lepidlo a vrchní vrstva se začne pnout a kroutit...
Nejideálnější je sklo. Kromě toho, že není třeba žádné povrchové úpravy, tak se výborně čistí /lze ho i vyvářit/.
právě těch spár bych se bála, no..
plát nerezu je asi jen o 200kč dražší než plát pozinku.. a kam se hrabe ptačí hromádka na činčilí agresívní tekutiny ;)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Rezali mi to v stolárstve, takže to fakt lícuje. A ešte to bolo zlepené duvilaxom a teraz je to aj utesnené pieskom :lol: . Možno keby som tam mal rybičky tak by to nevydržalo, ale takto je to úplne v pohode :wink: .
-
- Stříbrný uživatel
Sepp napsal:Pro toho, kdo by chtěl vědět i něco více z montáže ... nejsem spisovatel a tak mi to chvilku trvalo, než jsem to sepsal.
Takže jsem se "dokopal" a vyfotil a popsal detaily a vybavenost skříně. Kdo má chuť tak se koukněte...
http://www.cheeky.estranky.cz/clanky/za ... a-_part-5_
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Je suprovááááá :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 9
Je krááásnááá 8)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Krnov